Afla reteta de succes care sporeste profitul teraselor comerciale!

Terasele nu mai sunt de multa vreme un simplu moft, ci au devenit parte integranta a spatiului comercial care-i intampina pe vizitatori si o modalitate cat se poate de eficienta in rentabilizarea afacerii. In comparatie cu terasele rezidentiale, unde ne permitem sa improvizam, terasele comerciale nu pot fi amenajate la intamplare, ci trebuie sa devina o extensie fireasca si bine integrata a localului, daca nu chiar punctul principal de atractie pentru clientela. 
 
Daca spunem comercial, nu spunem kitsch sau uzual, ci spunem calitativ si personalizat, cu scopul, evident, de a satisface, de a mentine si, chiar, de a spori clientela, si de a obtine profit. Reteta de succes este data de modul in care concepem si amenajam terasa locatiei noastre comerciale, fie ca vorbim despre restaurant, hotel, pensiune, cafenea, pub, librarie, piscina, birou, magazin, etc.. 
 
Deci, avem o terasa si o afacere de condus. Cum procedam?
 
Pasul 1 - alegem sistemul de inchidere/acoperire a terasei:
 
Vrei ce-i mai bun pentru impatimitii de natura, iar terasa ta are o priveliste demna de admirat? Atunci te indrepti vertiginos catre o terasa comerciala prevazuta cu acoperis/pergola/copertina, cu sistem retractabil sau nu, care are ca principal avantaj deschiderea ampla in raport cu mediul exterior (ex: gradina, piscina, foisor, zona de barbeque), la adaposul umbrelei protectoare care-ti fereste oaspetii de razele, uneori prea puternice, ale soarelui, sau de stropii ploilor razlete de vara, lasandu-i sa se bucure din plin de privelistea si de farmecul naturii.
 
Vrei sa-i tii pe clientii tai la adapost de frig, de caldura, de zgomotul de afara, de praf, insecte, vant, ploi, ninsori, dar in acelasi timp sa nu se simta ingraditi? Atunci terasa ta are nevoie rapida de niste geamuri din sticla. Iar daca la acestea adaugi si un sistem glisant, atunci iti va fi si mai usor sa jonglezi cu spatiul de terasa pe care il ai la dispozitie. Rulourile transparente, simple sau cele casetate, ori plasticul transparent, simplu sau cu bride, pot, de asemenea, reprezenta optiuni la indemna pentru acoperirea/inchiderea totala sau partiala a terasei comerciale.
 
Pasul 2 - alegem podeaua:
 
Dupa ce am stabilit sistemul de inchidere a terasei ( deschis/inchis - total/partial, fix sau retractabil) si structura pe care este montat acest sistem, lemn sau metal, putem sa trecem si la capitolul podea. Iar pentru ca ne referim in special la terasele cu destinatie comerciala, atunci criteriile cele mai importante de care trebuie sa tinem cont in alegerea acesteia sunt: siguranta, adica suprafata tranzitata a terasei sa fie antiderapanta, pentru evitarea accidentelor, durabilitatea - rezistenta in calea intemperiilor, coroziunilor si trecerii timpului, design atractiv si usurinta in intretinere. Optiunile sunt generoase si pe acest segment. Astfel, terasa poate fi pavata cu dale din piatra, placi din lemn sau PVC, ori lemn plastifiat de tip WPC, rulouri cu gazon, nisip, pietris, gresie. 
 
Pasul 3 - alegem designul (sa fie clasic, rustic, sau futurist?)
 
Alegerea elementelor decorative care dau culoare si tinuta terasei comerciale nu este o sarcina usoara, dar poate fi cea mai placuta dintre etapele amenajarii acesteia. Tot ce trebuie sa faci este sa ai in vedere urmatoarele:
 
• zona in care te afli (munte, mare, campie);
• amplasarea/pozitionarea locatiei tale - central, periferic, urban, rural; 
• specificul activitatii economice pe care o derulezi (comert, servicii de turism/ospitalitate);
 
Succesul bussines-ul-ui tau depinde in buna masura de felul in care intelegi sa-i atragi pe clienti si sa le oferi o experienta placuta, chiar unica, pe care sa-si doreasca sa o repete. Si da, acest lucru este posibil inclusiv oferind un spatiu primitor, versatil si generos in raport cu exigentele si asteptarile acestora. O terasa amenajata eficient si cu bun-gust preintampina nevoia de relaxare, de confort si de evadare din cotidian, atragand după sine multumirea clientilor si profitabilitatea afacerii. 
 
Echipa Royal Pergola iti ureaza mult succes si un izvor de inspiratie!