Balustrada din sticla - puncte forte: siguranta, eleganta, trainicie!

Fie ca vorbim despre cladiri rezidentiale sau comerciale, integrarea unui element arhitectural de tipul unei balustrade va oferi spatiului amenajat protectia si aspectul dorite. Insa, dintre toate balustradele, cea din sticla reprezinta alegerea castigatoare in raportul dintre siguranta si estetic. 
 
Pastrarea luminii naturale a incaperilor, sentimentul de libertate, de siguranta si de spatiu deschis sunt principalele motivele pentru care balustradele din sticla castiga tot mai mult teren pe piata amenajarilor si a constructiilor. Iata, in continuare, o serie de elemente care te pot convinge sa optezi pentru o balustrada din sticla in amenajarea corespunzatoare a constructiilor care impun solutii practice, estetice si sigure de protectie.
 
Spui balustrada din sticla, spui:
 
UTIL
 
  • pentru: scari, platforme, cai de acces, fie ca vorbim despre o balustrada suspendata sau nu,  montata pe una sau ambele parti laterale ale respectivei constructii.
 
DIVERS 
 
  • La capitolul estetic, sticla balustradei poate fi: transparenta, fumurie, sablata, colorata/vopsita.
  • La capitolul rezistenta, sticla ideala este: 
 
Securizata, pentru ca este rezistenta la socuri mecanice si termice. In cazul unui soc puternic, aceasta nu se sparge in bucati mari si ascutite, ci in bucatele mici, fiind de pana la zece ori mai rezistenta decat sticla normala. 
 
Laminata, pentru ca folia sa de laminare tine bucatile de sticla la un loc, in cazul unei spargeri, reducand riscul de accidentare. 
 
La capitolul grosime
 
  • Intre 8 si 10 mm pentru un geam duplex recomandat in cazul balustradelor din sticla cu montanti verticali si cleme de prindere a sticlei. 
  • Intre 18-21 mm, recomandata in cazul balustradelor din sticla securizata si laminata fara rama sau prinse in profil. 
 
La capitolul sistem de prindere/fixare: 
 
  • balustrada din sticla fara rama;
  • balustrada din sticla prinsa in profil tip menghina, profil care poate fi aparent sau ascuns;
  • balustrada din sticla cu sistem de fixare cu piese punctuale confectionate din inox;
  • balustrada din sticla cu prindere laterala, cu elementi rotunzi sau patrati confectionati din inox.
 
SI
 
PRACTIC
  • datorita usurintei cu care se intretine, sigurantei pe care o ofera si elegantei pe care ne-o dezvaluie din punct de vedere vizual. 
 
Balustrada din sticla este, fara doar si poate, un element arhitectural modern si rafinat care ofera spatiului astfel delimitat un plus de deschidere si de confort estetic.