Meniu

Decking pentru terase trainice, aspectuoase, usor de intretinut!

Deking-ul este un material tot mai des utilizat in amenajarea pardoselii unei terase, avand avantajul durabilitatii, la care se adauga un aspect placut, elegant si rafinat. Decking-ul de tip WPC - Wood-Polymer-Composite - este un material compus din fibre de lemn si rasini din material plastic, in vreme ce deckingul realizat din lemn tratat foloseste fibre din lemn de esenta tare sau din lemn exotic. De asemenea, intalnim si decking-ul de tip BPC - Bamboo Plastic Composite - in care bambusul este principalul element al compozitului.

De unde numele de decking?

Decking-ul, sub aspect arhitectural, se refera la o punte, sub forma unei suprafete plane, capabila sa sustina greutatea, construita in aer liber, ridicata de la sol si legata, de regula, de o cladire. Decking-ul este si un termen mai general utilizat pentru puntile descoperite pe nave.

Deking-ul zilelor noastre se refera la pardoseala exterioara din cherestea sau din compozit, acel amestec de cherestea cu polimeri, fiind un material caracterizat de durabilitate si rezistenta sporita la conditiile meteo nefavorabile de umiditate si inghet. Acest tip de pardoseala este potrivit in amenajarea terasei de la locuinta proprie, a spatiului care imprejmuieste o piscina, sau o gradina, sau a localurilor care dedica un loc aparte in aer liber oaspetilor sai.

Decking WPC/ BPC

Ca alternativa eco-friendly, compozitul fabricat din plastic reciclat si fibre de lemn a luat avant, utilizarea acestuia devenind din ce in ce mai populara in amenajarea podelei unei terase. Un alt aspect important, decking-ul de tip WPC/ BPC are avantajul unei rezistente sporite la mucegai sau insecte, cu o intretinere obisnuita, ce nu necesita lacuire, care va scuteste de timp, costuri suplimentare si efort. In plus, aspectul pardoselii din decking WPC/ BPC beneficiaza de o asemanare din ce in ce mai apropiata de cea a pardoselii din lemn.

Spui decking,  spui drum sigur de la banal la spectaculos!

Indiferent de tipul de decking folosit, acest material nu doar ca va trasa, in materie de design, linia directoare a spatiului exterior pe care il amenajam, ci va spori si senzatia de confort pe care ne-o dorim inclusiv in momentele cand petrecem timp in aer liber. Royal Pergola este locul unde pardoseala de tip deking fuzioneaza cu bunul gust, calitatea si durabilitatea pentru ca tu sa te poti bucura din plin de momente relaxante si experiente de neuitat intr-un ambient prietenos si spectaculos.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Cerere oferta