Fatada si acoperis din sticla, 100% benefice pentru constructia ta!

Suntem in continuare pe taramul inchiderilor perimetrale dar care, culmea, deschid, mai mult ca niciodata, orizontul constructiilor si al amenajarilor in directia durabilitatii, eficientei energetice, termice, fonice, si a spectaculozitatii din punct de vedere arhitectural. 

Fatada si acoperisul din sticla stau marturie ca bunul gust face casa buna cu tehnologia, cu materialele performante care aduc, constructiei tale, siguranta si confort. Desigur, fatadele si acoperisurile din sticla sunt asociate in special cu zona corporate a cladirilor de birouri, cu spatiile de relaxare ale unor ansambluri rezidentiale, cu mall-urile, marile lanturi de magazine si alte spatiile comerciale si asta nu doar din ratiuni de marketing ci, fara indoiala, si din motive ce tin de siguranta constructiei, de beneficiile pe care aceasta le aduce: confort termic, fonic, energetic, intimitate in raport cu trecatorii sau vecinii, design modern, randament crescut asociat luminii naturale din interior pe intreg parcursul zilei, etc.. Altfel spus, din ratiuni ce tin de cresterea calitatii vietii si a confortului in mediul de lucru, sau acasa. 

Fatada din sticla - rezistenta, stabila, sigura, economica!

Fatada din sticla este potrivita pentru cladirile moderne, fie ca vorbim despre cele comerciale sau rezidentiale. Nu mai este un secret pentru nimeni ca sticla a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren si in zona constructiilor rezidentiale. Fatada din sticla are ca cerinta de baza eficienta energetica care este asigurata de o sticla speciala, instalata intr-un sistem performant care asigura un coeficient redus de transfer al caldurii in ambele directii, de la interior la exterior si invers. 

Constructiile cu structura de otel si fatade din sticla sunt, per total, mai usoare decat cele din caramida sau beton. Fatada din sticla are avantajul de a proteja si fonic, nu doar termic si energetic, cladirea. Astfel, daca iti desfasori activitatea intr-o cladire amplasata in centrul “actiunii”, unde traficul este intens si zgomotul produs este la cote maxime, nu vei avea parte de bruiaje cauzate de numarul mare de decibeli. Iar daca locuinta ta este amplasata stradal, odihna si activitatile casnice sunt salvate de o astfel de fatada! 

Mai mult, nici intimitatea ta nu va avea de suferit pentru ca sticla pentru fatada este tratata cu un strat special care nu permite vizibilitatea din exteriorul cladirii in interiorul acesteia, ci doar din interior catre exterior. 

Acoperisul din sticla - durabil, stabil, securizat, impunator!

Acoperisul din sticla nu este, asa cum s-ar putea crede, unul fragil, nesigur si ineficient ci, dimpotriva, este durabil, sigur si eficient, cu avantaj de ordin practic si estetic. Sticla folosita la acest tip de acoperis este una speciala, stratificata, obtinuta in conditii speciale de temperatura si presiune fapt care ii asigura elesticitate, cu posibilitatea de a fi utilizata in diverse forme si pozitii, dreapta sau curbata. 

Folosita in constructii cu diferite grade de complexitate, sticla structurala prezinta avantajul securitatii si al rezistentei la socuri. In cazul unui accident, folia utilizata la unirea foilor din sticla nu va permite cioburilor sa se imprastie si, astfel, sa raneasca pe cineva. Ansamblul procedurilor de proiectie, montaj si punere in folosinta a unui acoperis din sticla va tine cont de efectele de mediu (temperatura, vant, umiditate, etc.) dar si de eventuale socuri. Versatil din punct de vedere al aspectului, acoperisul din sticla poate fi comandat in diverse nuante, combinate sau nu intre ele, pastrand nealterat principiul patrunderii generoase a luminii naturale in interior.
 
Recapituland, suntem martorii unor elemente arhitecturale perfect compatibile care pot face tranzitia de la ideal la concret si de la necesitate la implinire. Spui fatada si acoperis din sticla, spui: actual, economic, sigur si durabil. Mai spui, spectaculos, luminos si generos! Pentru investitii inteligente, apeleaza cu incredere la tehnologie si la specialistii in inchideri perimetrale de la Royal Pergola.