Fii eco-friendly si confortabil in curtea sau gradina ta, alege pergola PVC!

Pentru acoperisuri de inalta performanta, Royal Pergola va ofera o gama larga de pergole retractabile cu structura din aluminiu si tesaturi din PVC. Mecanismul acestora este gandit de o maniera care sa asigure confort maxim pentru utilizatori si eficienta crescuta in raport cu factorii de mediu externi, fie ca vorbim despre vant, razele puternice ale soarelui, ploi sau, chiar, cantitati reduse de zapada. Pentru a intelege mai bine calitatile prin care PVC-ul contribuie la soliditatea pergolei retractabile, va prezentam cateva din intrebuintarile acestui material in fabricarea unor produse moderne si ecologice din domeniul constructiilor si nu numai.

Ce este PVC-ul, la ce se foloseste si ce avantaje ofera unei pergolei?

PVC-ul este un material plastic, adica policlorura de vinil,  a carui eficienta ridicata il propulseaza inaintea materialelor clasice - cupru, fier, lemn folosite in domeniul constructiilor. Mai mult decat atat, dupa polietilena si polipropilena este al treilea cel mai produs material plastic. Tehnologiile folosite pentru dezvoltarea echipamentelor din industria producatoare de mase plastice evolueaza continuu, in principal pentru a reduce costurile producatorilor si a crea un proces de fabricare eco-friendly. Asadar, dezvoltarea noilor tehnologii este esentiala si pentru descoperirea noilor mixuri de materiale plastice care se dovedesc a fi extrem de rezistente.

Avantajele acestui material sunt:

Felixibilitatea si rezistenta, calitati ce permit o manevrare usoara. In plus, adaugand sau reducand cantitatea de plastifianti din componenta lui, PVC-ul-ui i se poate modifica indicele de fexibilitate. Datorita acestor calitati este utilizat in realizarea de tevi si profile, cum este si cazul structurii anumitor pergole;

Proprietati izolatoare - fiind utilizat pentru izolarea cablurilor electrice;

Substitut pentru alte materiale, cum ar fi cauciucul;

Reciclarea in procent de 100%. Deci, vorbim despre un material ecologic care nu afecteaza sanatatea utilizatorilor si care contribuie semnificativ la progresul tehnologic, in industrii precum constructii si textile. Sa nu uitam, producatorii de mase plastice se ghideaza dupa cei 3 R – reclaimable, recyclable & renewable. Studiile arata ca materialele recuperate dupa reciclare sunt folosite aproape in totalitate la productia altor obiecte, motiv pentru care economia are de castigat.

Costuri mai scazute in raport cu alte materiale;

Grad crescut de rezistenta biologica si chimica care determina utilizarea lui intr-o gama larga de aplicatii, cum ar fi: structuri de pergole, ferestre si tocuri de usi, tevi de canalizare, conducte, aplicatii de tubulatura etc.. Nu se despica, nu putrezeste, nu se umfla, nu se deformeaza. Vorbim si despre rezistenta la umiditate, mucegai, insecte.

Sunt, asadar, o serie de motive intemeiate pentru care PVC-ul este un material propice pentru constructii, amenajari si alte aplicatii necesare unui trai confortabil. Pergola nu face exceptie, dimpotriva, integreaza perfect acest material intr-un sistem menit sa asigure o manevrare usoara, o rezistenta sporita in timp, o intretinere usoara, fara batai de cap si un design modern, pe masura implicatiilor pe care le are in progresul tehnologic.

Pergola PVC este, deci, rezistenta la apa si foarte puternica, textura din plastic si poliester oferind protectie maxima impotriva ploii si razelor UV, dar si un grad sporit de izolatie termica. Acoperisul unei astfel de pergole este unul solid si usor de intretinut. Tesaturile pergolei constau in straturi de PVC neted dar si in relief, glisante, atunci cand se doreste, prin intermediul unui sistem special conceput pentru retractarea automata, din telecomanda. Altfel spus, pe terasa sau in gradina dumneavoastra nu aveti restrictii legate de capriciile vremii, va puteti relaxa in voie, puteti lua masa sau puteti munci in liniste, la adapostul unei pergole croite dupa gustul si necesitatea fiecaruia.

La Royal Pergola realizam o selectie foarte riguroasa de produse in functie de fiabilitate, calitate si durabilitate. In plus fata de tesaturile din PVC, pergolele noastre sunt echipate cu rame din aluminiu care sunt foarte rezistente la umiditate si vant.  Suntem atenti si la tendinte, iar pergolele noastre au diverse modele si culori ce se pot personaliza. Specialistii Royal Pergola va pot pune la dispozitie servicii complete de analiza, proiectare, montaj si mentenanta de specialitate. Descoperiti gama noastra de pergole PVC: www.royalpergola.ro