Meniu

Inchideri terase - solutii practice la indemana ta!

Inchiderea unei terase este o optiune menita sa puna la adapost un spatiu amenjat special pentru relaxare si confort. Fie ca vorbim despre terasa locuintei proprii, despre cea a unui birou, ori a unui local, inchiderea acesteia trebuie sa-i permita acestei zone pastrarea identitatii si a utilitatii, lucru posibil printr-o alegere corecta care sa tina cont de arhitectura locului respectiv si de intrebuintarea acestuia.
 
Sistemele de inchidere ale unei terase pot fi fixe sau retractabile. Cele fixe sunt mai des intalnite in cadrul hotelurilor care transforma, atfel, terasa intr-un ansamblu integrat, menit sa ofere clientilor sai o legatura mai facila cu zona de receptie, in vreme ce sistemele retractabile castiga din ce in ce mai mult teren in randul restaurantelor, caselor si birourilor, avand avantajul versatilitatii in raport cu anotimpul si vremea de afara.
 
Ambele sisteme de inchidere ofera terasei protectie in calea ploilor, vantului si zapezii, pastrand totodata lumina, privelistea si ambientul zonei amenajate.
 
Materiale utile pentru inchideri terase
 
Sticla, folia transparenta, plasticul transparent, ruloul din plastic transparent sunt cele mai utilizate materialele pentru inchiderea teraselor. Diferenta dintre acestea consta in design, costuri si versatilitate, fiind concepute astfel incat sa raspunda tuturor exigentelor unei terase in materie de eficienta si durabilitate.
 
• Sticla poate fi folosita cu succes intr-un sistem glisant care permite o inchidere totala sau partiala a unei terase, in functie de dorinta noastra sau de anotimp. Geamurile din sticla glisanta vor permite o priveliste de ansamblu din interior catre exterior, si invers, fiind potrivite oricarui spatiu care doreste sa creeze senzatia de deschidere. In plus, acest sistem se monteaza cu usurinta pe tiparul constructiei existente. Intreg ansamblul este extrem de practic, nefiind necesare rame suplimentare, in afara profilului de ghidare din aluminiu care permite glisarea geamului.
 
• Folia transparenta poate, de asemenea, sa ofere o acoperire potrivita unei terase folosind, de exemplu, un sistem de inchidere cu capse si bride care poate fi prins, dupa preferinta, pe un cadru din lemn sau metal. Este o optiune de luat in considerare, acest sistem de inchidere facand fata cu brio capriciilor vremii.
 
• Rulourile din plastic transparent sunt fie casetate, prevazute cu o inchidere rezistenta datorita ghidajelor laterale ale casetei in care se afla perii de etansare, modul de actionare fiind manual, cu o manivela, sau electric, cu motor, fie necasetateprevazute cu un rulou prins cu doua carlige a carui sistem se actioneaza manual, prin intermediul unei manivele. Ambele variante sunt economice si practice, fiind special concepute pentru acoperirea teraselor.
 
Avantajul unei terase inchise rezulta din faptul ca aceasta corespunde acelei zone de relaxare ce nu tine seama de vremea de afara. Cu un acoperis durabil deasupra capului, oferit de materiale moderne si de calitate folosite in amenajare, la standardele cerute de piata, senzatia de siguranta si confort este garantata! 

 


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Cerere oferta