Meniu

Sticla curbata, ultima tendinta in design

Indiferent ca ne referim la paravane, usi, balustrade, despartitoare, etc., sticla curbata este un element nou, de calitate, si foarte versatil. Imaginandu-va viitorul, in mod cert ati vizualizat ca parte a acestui context inclusiv elementele de sticla curbata. 
 
Stilul contemporan, modern, designul deosebit, siguranta si calitatea sunt garantate prin astfel de sisteme impunatoare, iar aspectul este unul cu adevarat wow.
 
Metoda clasica de curbare a sticlei
 
Fabricarea sticlei curbate este un job pentru specialisti. Foita subtire de sticla este taiata la o anumita dimensiune, apoi curatata si lustruita. Cu o lampa UV se verifica daca exista vreo urma de praf sau alte impuritati (orice particula razleata poate duce la spargerea sau sfaramarea sticlei). Se trece apoi la matrita din otel care are forma si dimensiunea curbei dorite. Pentru a impiedica lipirea panoului din sticla de matrita, aceasta este vopsita cu un amestec de detergent si carbonat de calciu. 
 
Dupa ce folia de sticla este incarcata in matrita, aceasta este intrudusa in cuptor. Temperatura pana la care se poate ajunge este de aproximativ 700°C, suficient de fierbinte pentru a slabi moleculele de siliciu, astfel incat sticla sa se poata inmuia si indoi dupa profilul matritei. Odata ce sticla a capatat forma necesara ea poate fi data la racit pentru aproximativ doua ore. Complicat? Da! Rezultate pe masura? Da!
 
Echipamentele, metodele si tehnologiile moderne respecta traditiile generatiilor anterioare si transforma sticla in cele mai vestite produse artizanale, in cele mai diverse modele de design exterior si interior. Sticla a devenit astfel mai mult decat un simplu element decorativ, ea este capabila sa ofere siguranta si protectie, sa definitiveze constructii gigant.
 
Nimic nu se poate apropria de splendoarea arhitecturala mai mult decat sticla curbata, o fatada exterioara sau un decor interior din sticla curbata ofera spectacol, extravaganta si un aspect de armonios.
 
Sticla curbata – sticla securizata
 
Pentru balustrade, acoperisuri, fatade, cabine de dus, etc., securizarea este necesara si trebuie respectata. Prin procedeul descris mai sus am aratat ca se folosesc temperaturi de 700°C, urmate de o racire rapida, si astfel ia nastere sticla securizata.
 
Evitarea pericolelor, pentru aceste tipuri de produse, este esentiala, iar sticla securizata este renumita pentru faptul ca prin spargere se imprastie in bucati mici, rotunde, si nu in bucati mari, ascutite. 
 
La royalpergola, cunoascand beneficiile si calitatile sticlei curbate, avem grija ca partea de montaj sa fi una exceptionala. Lucrarile din portofoliul nostru sunt grandioase, laborioase si executate pana la cele mai mici detalii, cu pricepere si daruire.  
 

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Cerere oferta